Κ.Καραμανλής: Προϋπολογισμός ευθύνης, συνέπειας και ανάπτυξης

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 00:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

Την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα διατράνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2008. «Επιλέξαμε το δρόμο της δράσης, της ευθύνης και του αποτελέσματος, και αυτό το δρόμο είμαι αποφασισμένος να τον υπερασπιστώ και να τον συνεχίσω. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται θα γίνουν» τόνισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Είναι η μόνη στρατηγική που δίνει λύσεις σε παθογένειες που κρατούσαν τη χώρα στάσιμη, αδύναμη και καθηλωμένη, είναι η μόνη επιλογή πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης και δεν τη διαπραγματεύομαι».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής η λαϊκή εντολή της 16 Σεπτεμβρίου αποτελεί δέσμευση των πολιτών για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων: «Η εντολή των πολιτών είναι δέσμευση και είμαι αποφασισμένος να την τηρήσω απαρέγκλιτα» είπε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολιτευσης.

Παράλληλα, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ορθώνει εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, ότι καλλιεργεί το φόβο απέναντι στις αναγκαίες αλλαγές και ότι αρνείται ανερυθρίαστα το διάλογο, τη συνεννόηση σε πράξεις ευθύνης, ακόμα και σε κορυφαίες διαδικασίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση. «Η άρνηση του διαλόγου είναι ακραία συντηρητική και αντιλαϊκή στάση» είπε χαρακτηριστικά.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή