Νίκη κορυφής η ΑΕΚ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 21:12
UPD:22:20
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Με επιμέρους σκορ 10-2 στα τελευταία 3 λεπτά και... καυτό τον Κιθ Λάνγκφορντ, η ΑΕΚ επικράτησε με 74-66 της Μπούργκος και με την Χάποελ Ιερουσαλήμ οδηγούν την κούρσα στον 2ο όμιλο του Basketball Champions League, μετά από 5 αγωνιστικές.

Η Ένωση οφείλει εν πολλοίς την 4η νίκη της (3η διαδοχική) στον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς με 30 πόντους. 

Η άμυνα και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας βοήθησαν την ΑΕΚ να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να το διατηρήσει για περίπου 36 λεπτά.

Οι Ισπανοί εξαργύρωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους στα επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 6 της Ένωσης) και με επιμέρους σκορ 4-14 στον... επίλογο της αναμέτρησης, προσπέρασαν με 62-64, ενώ απέμεναν τέσσερα λεπτά για τη λήξη του αγώνα. 

Ο Σαντ-Ρος ισοφάρισε γρήγορα, για να ανακτήσει το προβάδισμα για την Μπούργκος ο Μπενίτε (64-66). Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ, η οποία με δύο «κολλητά» τρίποντα από τους Γκίκα και Λάνγκφορντ και την άμυνά της να μη δίνει δικαιώματα, βρήκε ρυθμό, απαντώντας με δικό της επιμέρους σκορ 10-2 και φτάνοντας άνετα στο τελικό 74-66. 

Άξιος συμπαραστάτης του Λάνγκφορντ ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 12 και 8 ριμπάουντ, ενώ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Μάριο Τσάλμερς έμεινε στο παρκέ για 6 λεπτά με απολογισμό 2 πόντους και 1 ριμπάουντ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις