Στο χειρουργείο εισήχθη επειγόντως ο Χρ. Ζαχόπουλος

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 07:09
UPD:10:21
A- A A+

ΣΟΒΑΡΕΣ επιπλοκές παρουσίασε χθες το βράδυ η κατάσταση της υγείας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου. Εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο κ. Ζαχόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα, την Τρίτη το βράδυ, επικαλούμενος λόγους υγείας. Με ιδιόχειρη επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, προχθές, 19 Δεκεμβρίου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου, Χρήστος Ζαχόπουλος, ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας υποβάλλω την παραίτησή μου. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ασκώ τα καθήκοντά μου με την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που απαιτεί το λειτούργημα αυτό.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε, καθώς και για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Με τιμή Χρήστος Ζαχόπουλος».

Στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, ενώ στην οδό Καρνεάδου, στο Κολωνάκι έφθασαν αμέσως αξιωματικοί της Ασφάλειας, Εισαγγελέας και ιατροδικαστής, για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στο κενό ο κ. Ζαχόπουλος.

Μετά από εντολή ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, από το διαμέρισμα συγκεντρώθηκαν ο υπολογιστής, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να φωτίσουν την έρευνα των αρχών. Για την υπόθεση κατέθεσαν στην Ασφάλεια η σύζυγός του και συνεργάτες του.

«Όταν κάποιος κάνει το απονενοημένο διάβημα δημιουργείται ένα μεγάλο γιατί. Την απάντηση θα την δώσουν οι έρευνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NET

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή