Κληρώνει για τις ελληνικές ομάδες σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 11:50
A- A A+

Σε περίπου μία ώρα πραγματοποιείται στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση των «ζευγαριών» της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Ολυμπιακός, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Πόρτο, Τσέλσι, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ., Ίντερ και Σεβίλλη.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι πρώτες των οκτώ ομίλων: Πόρτο(Πορτογαλία), Τσέλσι(Αγγλία), Ρεάλ Μαδρίτης(Ισπανία), Μίλαν(Ιταλία), Μπαρτσελόνα(Ισπανία), Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ(Αγγλία), Ίντερ(Ιταλία), Σεβίλλη(Ισπανία) και οι δεύτερες: Λίβερπουλ(Αγγλία), Σάλκε(Γερμανία), Ολυμπιακός(Ελλάδα), Σέλτικ(Σκωτία), Λιόν(Γαλλία), Ρόμα(Ιταλία), Φενερμπαχτσέ(Τουρκία), ¶ρσεναλ(Αγγλία).

Οι οκτώ πρώτες ομάδες θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες τους δεύτερους κάθε ομίλου, με τα πρώτα παιχνίδια να γίνονται στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των γκρουπ τους, όπως δηλαδή ο Ολυμπιακός που θα δώσει τον πρώτο του αγώνα εντός έδρας. Σημειώνεται ότι στη φάση των «16» δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά ούτε και εκείνες που ήταν στο ίδιο γκρουπ (δηλ. ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει με τη Ρεάλ).

Κλήρωση και για ΑΕΚ - Παναθηναϊκό στο UEFA

Σήμερα επίσης θα γίνει και η κλήρωση της φάσης των «32» του Κυπέλλου UEFA.

Ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της χώρας μας, Παναθηναϊκός, καλείται να αντιμετωπίσει, ως δεύτερος στον όμιλο του UEFA, μία από τις ομάδες που προκρίθηκαν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, τερματίζοντας τρίτες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα οι πιθανοί αντίπαλοι των «πρασίνων» είναι οι Μαρσέιγ, Ρόζενμποργκ, Βέρντερ, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Σπόρτιγκ, Αϊντχόφεν και Σλάβια Πράγας.

Η ΑΕΚ εξάλλου, που τερμάτισε τρίτη στον όμιλο της, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των ομάδων που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους στο Κύπελλο UEFA και πιο συγκεκριμένα μία από τις Χετάφε, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπορντό, Έβερτον, Αμβούργο, Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου.

Σημειώνεται ότι μαζί με την κλήρωση των «32» θα γίνει και η κλήρωση για τη φάση των «16» στο Κύπελλο UEFA.

Οι 32 ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο UEFA είναι οι: Οι ομάδες που συνεχίζουν στη διεκδίκηση του τροπαίου στο Κύπελλο UEFA είναι οι Έβερτον (Αγγλία), Νυρεμβέργη (Γερμανία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Παναθηναϊκός(Ελλάδα) , Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Αμπερντίν (Σκωτία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Φιορεντίνα (Ιταλία), ΑΕΚ(Ελλάδα), Αμβούργο (Γερμανία), Βασιλεία (Ελβετία), Μπραν (Νορβηγία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Ζυρίχη (Ελβετία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μπόλτον (Αγγλία), Χετάφε (Ισπανία), Τότεναμ (Αγγλία), ¶ντερλεχτ (Βέλγιο), Μπορντό (Γαλλία), Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Ρέιντζερς (Σκωτία), Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των «32» θα διεξαχθούν στις 13-14 Φεβρουαρίου 2008 και οι ρεβάνς στις 21/2. Οι πρώτες συναντήσεις για τη φάση των «16» θα γίνουν στις 6 Μαρτίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 12-13 του ίδιου μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις