Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Χρ. Ζαχόπουλου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες της πτώσης
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 12:49
UPD:13:04
A- A A+

ΣΤΑΘΕΡΗ αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, σύμφωνα με νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού τραυματίστηκε βαρύτατα χθες πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στο Κολωνάκι. Από την πτώση υπέστη βαριές κακώσεις και πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα και την περασμένη νύχτα παρουσίασε επιπλοκές και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που παρουσίασε, του χορηγηθήκαν 15 φιάλες αίματος.

Ερευνες για τις συνθήκες της πτώσης

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, πολύ σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν άτομα από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Ζαχόπουλου, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι ο τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν πληροφορίες ότι έπεσε θύμα εκβιασμού, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν στην οδό Καρνεάδου, έφθασαν επί τόπου αξιωματικοί της Ασφάλειας, Εισαγγελέας και ιατροδικαστής, για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στο κενό ο κ. Ζαχόπουλος.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή και από το διαμέρισμα συγκεντρώθηκαν ο υπολογιστής, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενά του, ώστε να φωτίσουν την έρευνα των αρχών.

Ήδη η σύζυγος του κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Ασφάλεια για την υπόθεση.

«Όταν κάποιος κάνει το απονενοημένο διάβημα δημιουργείται ένα μεγάλο γιατί. Την απάντηση θα την δώσουν οι έρευνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Η επιστολή παραίτησης

Ο κ. Ζαχόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα, την Τρίτη το βράδυ, επικαλούμενος λόγους υγείας. Με ιδιόχειρη επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, προχθές, 19 Δεκεμβρίου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου, Χρήστος Ζαχόπουλος, ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας υποβάλλω την παραίτησή μου. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ασκώ τα καθήκοντά μου με την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που απαιτεί το λειτούργημα αυτό.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε, καθώς και για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Με τιμή Χρήστος Ζαχόπουλος».

Πηγή: ΝΕΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή