Το Σαν Αντόνιο απέσυρε την φανέλα του Πάρκερ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 07:40
UPD:08:13
USA TODAY Sports/Daniel Dunn
A- A A+

Ο Τόνι Πάρκερ λατρεύτηκε όσο λίγοι αθλητές που φόρεσαν την φανέλα του Σαν Αντόνιο. Η ομάδα τον τίμησε ανάλογα για την προσφορά του και μέσα σε κλίμα συγκίνησης απέσυρε την φανέλα που τίμησε... και με το παραπάνω στην 17χρονη θητεία του (2001-2018)!

Ο Γάλλος γκαρντ αποθεώθηκε από τους οπαδούς των «Σπερς», όπως και ο Γκρεγκ Πόποβιτς που πήρε το ρίσκο να τον χρίσει βασικό πόιντ γκαρντ της ομάδας σε ηλικία μόλις 19 ετών. Μετά από 18 χρόνια η φανέλα του Πάρκερ κοσμεί την οροφή του γηπέδου του Σαν Αντόνιο.

Η τελετή έγινε μετά τον αγώνα με το Μέμφις, τελετή που ήταν αντάξια της τεράστιας συνεισφοράς του αθλητή στην πορεία της ομάδας στο ΝΒΑ. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων και σπουδαίοι συμπαίκτες του, όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Μανού Τζινόμπιλι και ο Μπορίς Ντιό. Όλοι τους, όπως και ο Πόποβιτς μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Γάλλου και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων.

Ο μεγάλος, Γκρεγκ Πόποβιτς ζήτησε πρώτα αστειευόμενος συγγνώμη για όλη την πίεση και την... κακοποίηση, πριν αποθεώσει τον Πάρκερ και την οικογένειά του, ο Τζινόμπιλι και ο Ντάνκαν θυμήθηκαν στιγμές εντός και εκτός παρκέ, ο Ντιό παρομοίασε τον συμπατρώτη του με «την ψυχή του γαλλικού μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο Πάρκερ αποκάλεσε τον Πόποβιτς δεύτερο πατέρα, ενώ η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ζήτησε από τον κόσμο να φωνάξουν όλοι μαζί ένα τελευταίο «Go Spurs, Go», πριν αποσυρθεί η φανέλα του.

Αυτή πήρε την θέση της δίπλα σε αυτή του Τζινόμπιλι, με τον οποίο αλλάξαν την οπτική του κόσμου για τους μη Αμερικανούς γκαρντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις