Ένταση και πάλι στην ΑΣΟΕΕ

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 12:47
UPD:13:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Να μπει εκ νέου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)-πρώην ΑΣΟΕΕ επιχείρησε νωρίτερα ομάδα ατόμων, μία ημέρα μετά την εκκένωση χώρων του, με επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Οι ταραξίες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ που ήταν στο σημείο κι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι αστυνομικοί έχουν μπει στο προαύλιο του ΟΠΑ, όπου απέναντί τους βρίσκονται δεκάδες άτομα.

Η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί.

Με χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου, η λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανασταλεί προληπτικά από σήμερα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η οποία έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Όπως τονίστηκε, οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου, με την ΕΛΑΣ να σημειώνει πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων» είχε σχολιάσει σχετικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες», τονισε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή