Εν μέσω διαξιφισμών Αθήνας - Άγκυρας η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στη Γενεύη

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:50
UPD:10:28
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει σήμερα ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο διάσκεψης που διοργανώνει στη Γενεύη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των δύο υπουργών η Άγκυρα έσπευσε να δυναμιτίσει το κλίμα με ανακοίνωσή της με αιχμή δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρμενία. Μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε τη χώρα μας για «θηριωδίες κατά Τούρκων», για «απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα», αλλά και ότι συντάσσεται με εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους.

Απαντώντας, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα «να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας».

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς και συνέστησε στην Τουρκία «να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και να εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Συναντήσεις Δένδια με Ζάεφ - Ντιμιτρόφ

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί επίσης στη Γενεύη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε ό,τι αφορά τη διάσκεψη, οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, με στόχο τη σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή