Τρεζόρ Λούα Λούα: Αψογη η συνεργασία μου με Λεμονή

«Θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 13:55
A- A A+

Εντυπωσιασμένος από τον κόσμο του Ολυμπιακού και ικανοποιημένος από την παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά δηλώνει ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». Όσο για την πορεία των «ευρυθρολεύκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο επιθετικός του Ολυμπιακού σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω όμως ότι το βιβλίο ακόμα δεν τελείωσε και ότι θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία».

- Για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον κόσμο.

«Δύο ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας. Πρώτον, όλοι στην ομάδα θέλαμε πάρα πολύ να προκριθούμε και πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις γι αυτό. Το σκεπτικό μας ήταν ότι, ακόμα και αν χάσουμε, πρέπει να χάσουμε με αξιοπρέπεια, για να μην απογοητεύσουμε τους οπαδούς μας.

Οι φίλαθλοί μας. Ακόμα και από την Αγγλία μου τηλεφωνούν φίλοι μου και μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι φανταστικοί και δεν θέλουμε να τους απογοητεύσουμε, από τη στιγμή που κάνουν τόσες θυσίες, ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους και ξοδεύουν τόσα χρήματα».

- Για Τσέλσι

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα πάμε χαλαροί να αντιμετωπίσουμε την Τσέλσι, χωρίς να διεκδικήσουμε με νύχια και με δόντια την πρόκριση. Πράγματι ο πρώτος στόχος, η πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, επιτεύχθηκε. Αυτό ήταν το μεγάλο μας στοίχημα. Πιστεύω όμως ότι το βιβλίο ακόμα δεν τελείωσε και ότι θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε κι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Πιστεύω πολύ στον Ολυμπιακό».

- Για το αν ο Ολυμπιακός έχει αντίπαλο στην Ελλάδα:

«Αν ο Ολυμπιακός παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους μας, τους οποίους σέβομαι, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να χάσουμε τον τίτλο μόνο από έναν αντίπαλο: τον κακό μας εαυτό».

- Για Λεμονή:

«Συμπαθώ πολύ τον προπονητή μου, είναι πολύ καλός άνθρωπος κι έχουμε άψογη συνεργασία. Στην αρχή της περιόδου είχα κάποια προβλήματα, καθώς δεν είχα προσαρμοστεί εδώ και μου έλειπε η οικογένειά μου. Ενιωθα μεγάλη μοναξιά και, μολονότι το κλίμα στην ομάδα ήταν άριστο, είχε πέσει η ψυχολογία μου κι αυτό φαινόταν και μέσα στο γήπεδο.

Οταν με επισκέφτηκε η οικογένειά μου κι είδα τα παιδιά μου, έφτιαξε η διάθεσή μου κι ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοσή μου. Υπάρχουν παιχνίδια που η απόδοσή μου δεν είναι καλή και ο προπονητής είναι λογικό να με κάνει αλλαγή. Με τον κ. Λεμονή έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν έχουμε τσακωθεί, αφού είναι πολύ ωραίος τύπος».

- Για Κοβάσεβιτς:

«Ηθελα να του ρίξω και μια μπουνιά (ξεκαρδίζεται...). Σε κάθε παιχνίδι όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κερδίζουν. Οταν γίνονται κάποια λάθη, μπορεί να εκνευριστούν οι παίχτες ή να ξεστομίσεις κάποια βρισιά που δεν εννοείς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Κοβάσεβιτς.

Αντιθέτως τον θαυμάζω, τον αγαπώ, είναι το νούμερο "9" της ομάδας μας, ο σκόρερ. Τον παρομοιάζω με τον Αλαν Σίρερ, τον Κανού και τον Αγεκμπένι και κοντά του μαθαίνω και εγώ να γίνομαι καλύτερος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις