Στίβεν Κινγκ, Τζόνι Ντεπ και ένας Κλέφτης Αλόγων

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 10:33
UPD:08/11/2019 03:01
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η ανατριχιαστική συνέχεια της «Λάμψης», ένας κωμικά συγκινητικός ρόλος για τον Τζόνι Ντεπ, η νέα ταινία του Κεν Λόουτς, η καθημερινότητα στη σημερινή Ουκρανία, η επιστροφή μιας αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας, ένα ανορθόδοξο θρίλερ -όπου η κωμωδία συναντά τον τρόμο και ένα ποιητικών διαστάσεων δράμα θα ψυχαγωγήσουν τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα.

«Δόκτωρ Ύπνος»

Στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της «Λάμψης», από τον μαέστρο του τρόμου Στίβεν Κινγκ, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Η προσπάθειά του «διαλύεται» όταν συναντά την Άμπρα, μία θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως «λάμψη». Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη. Τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του, προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat -αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι.

Στο σίκουελ, το οποίο καλείται να σταθεί στο ύψος της αριστουργηματικής πρώτης μεταφοράς του στη μεγάλη οθόνη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πρωταγωνιστούν οι Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλι Κάραν.

 

«Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά»

Όταν ο Ρίτσαρντ, καθηγητής Πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του, και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

Σε σκηνοθεσία Γουέιν Ρόμπερτς, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει σε έναν κωμικά συγκινητικό ρόλο, έχοντας δίπλα του τους Ζόι Ντόιτς και Ρον Λίβινγκστον.

 

«Δυστυχώς, Απουσιάζατε»

Στη νέα ταινία του Κεν Λόουτς, επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Καννών, ένα ζευγάρι που δουλεύει σκληρά, συνειδητοποιεί πως δεν θα αποκτήσει ποτέ οικονομική ανεξαρτησία ή το δικό του σπίτι ενώ μια νέα εργασιακή ευκαιρία δίνει ελπίδες αλλά και πίεση. 

Στο σκληρό, συγκινητικό δράμα που ανατέμνει τη βρετανική κοινωνική πραγματικότητα, πρωταγωνιστούν οι Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνεϊγουντ, Ρις Στόουν. 

«Η Δύναμη της Αλήθειας»

Το βραβευμένο στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 72ου Φεστιβάλ Καννών φιλμ του Σεργκέι Λοζνίτσα, μας μεταφέρει στο Ντόνμπας, μια περιοχή στην Ανατολική Ουκρανία. Ο τακτικός στρατός της χώρας και οι εθελοντές μάχονται τις αυτονομιστικές συμμορίες -υποστηριζόμενες από τη Ρωσία του Πούτιν. Η διαφθορά και η εγκληματικότητα όλων των ειδών είναι γεμάτες. Η ταπείνωση είναι συνηθισμένη. Η βία μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Κάθε ένα από τα δεκατρία τμήματα που απαρτίζουν την ταινία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός. Πρωταγωνιστούν οι Ταμάρα Γιατσένκο, Ιρίνα Ζαγιαρμιούκ, Γκριγκόρι Μασλιούκ.

«Η Οικογένεια Άνταμς»

Ένα... διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και την  κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.

Σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Τίρναν, Κόνραντ Βέρνον, δανείζουν τη φωνή τους οι: Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ.

«Zombieland: Διπλή Βολή»

Μέσα από έκρυθμες, κωμικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η παρέα της πρώτης ταινίας πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι που έχουν εξελιχθεί, αλλά και νέους επιζώντες. Ένα ανορθόδοξο θρίλερ, όπου η κωμωδία συναντά τον τρόμο με σπαρταριστά αποτελέσματα.

Σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ, πρωταγωνιστούν οι Γούντι Χάρελσον, Έμα Στόουν, Τζέσι Άιζενμπεργκ.

«Κλέφτης Αλόγων»

Στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Νορβηγού Περ Πέτερσον -που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Χανς Πέτερ Μόλαντ, με πρωταγωνιστή τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ- ο 67χρονος Τροντ, τον Νοέμβριο του 1999,  ταξιδεύει σε έναν απομονωμένο οικισμό στη νορβηγική ενδοχώρα, όπου σκοπεύει να περάσει την πρωτοχρονιά μόνος του. Ενώ καταφτάνει ο χειμώνας, ανακαλύπτει πως έχει γείτονα έναν άντρα που γνώριζε όταν ήταν παιδί, το καλοκαίρι του 1948, ενώ παράλληλα ο πατέρας του τον προετοίμαζε για την απόφασή του να εξαφανιστεί.

Εκείνο το μακρινό καλοκαίρι ο Τροντ ενηλικιώθηκε και μύρισε το άρωμα της γυναίκας που λαχταρούσε -την ίδια γυναίκα που είχε επιλέξει ο πατέρας του για σύντροφο της ζωής του.

Προτεινόμενα για εσάς