Βόλεϊ: Ιστορικό πρώτο παιχνίδι του Πορφύρα στην Ευρώπη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 13:05
UPD:13:10
porfyrasvolley
A- A A+

Πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και στη «μάχη» ρίχνονται Ολυμπιακός και Πορφύρας, που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον πρώτο γύρο του Challenge Cup Γυναικών.

Ο πρώτος αγώνας, με γηπεδούχο τον Πορφύρα, θα διεξαχθεί σήμερα στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και ο επαναληπτικός στις 20 Νοεμβρίου (19:00), πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη», με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκτός του ότι θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ίδια χώρα, Ολυμπιακός και Πορφύρας είναι σύλλογοι με έδρα την ίδια πόλη, τον Πειραιά.

Ο Πορφύρας ιδρύθηκε το 1957 και το τμήμα βόλεϊ το 1991. Από το 2005 ο σύλλογος ξεκίνησε την προσπάθειά του για διακρίσεις στο γυναικείο βόλεϊ και πέρυσι έφτασε στην κατάκτηση της έκτης θέσης στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας το εισιτήριο για το Challenge Cup.

Οι «ερυθρόλευκες» μετά την περυσινό πρόωρο αποκλεισμό από την Βολερό, στοχεύουν φέτος σε αντίστοιχες πορείες του 2017 και 2018, όπου έφθασαν σε ισάριθμους τελικούς και κατάκτησαν το τρόπαιο μία φορά.

Πορφύρας και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2019-20, με την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να επικρατεί εκτός έδρας με 3-0 σετ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις