Κρήτη: Εξάρθρωση 18μελούς σπείρας με λεία πάνω από 218.000 ευρώ

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:38
UPD:13:12
cretalive
A- A A+

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας αποτελούμενης από 18 άτομα, η οποία διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη προχώρησαν οι αρχές. Από τα 18 άτομα έχουν συλληφθεί τα έξι που οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ η λεία από τη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα αποτελούνταν από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 33 και 67 ετών. Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 18 μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

CRETALIVE

Κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του 2012 έως και 17.02.2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών και διαρρήξεων και σε πέντε απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α), επτά κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια και επτά πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή