Δηλώσεις Χρ. Γιαννούλη - Σάλος για τον «σαδισμό» κατά προσφύγων με μπάρμπεκιου

Σε διευκρινιστική του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν μια χούφτα ακροδεξιών
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:04
UPD:11:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη περί μπάρμπεκιου με χοιρινό και χρήση αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές, ζητώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης των τροποποιήσεων του ποινικού κώδικα στη Βουλή, ποινές για όσους προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. «Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του» τόνισε.

Τη δήλωσή έκανε ο κ. Γιαννούλης με αφορμή πρόσκληση για διαμαρτυρία που προγραμματίζει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά ο σύλλογος Ενωμένοι Μακεδόνες, με μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ.

«Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά πάντως τον σάλο που προκλήθηκε και στον δημόσιο διάλογο, αλλά και στα social media από τη δήλωσή του, ο κ. Γιαννούλης προέβη σε διευκρινίσεις και μιλώντας στην εκπομπή One Line, τόνισε πως «χρειαζόταν λίγα μόλις λεπτά ρεπορτάζ για να καταλάβει κάποιος ότι εγώ δεν ζητώ από τον κ. Τσιάρα να επιβάλει ποινές σε όσους ψήνουν χοιρινό ή πίνουν μπίρες στην Ελλάδα, όπως κυνικά, χυδαία και φασιστικά διαστρέβλωσαν ο κ. Κυρανάκης και ο κ. Πλεύρης».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν μιλούσα για σαδισμό αυτών των αχρείων που την Κυριακή διοργανώνουν μπάρμπεκιου πάρτι, κουνούσε καταφατικά και επαινετικά το κεφάλι του, όπως και η πλειοψηφία της αίθουσας στη Βουλή».

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε ως «φωστήρες της ακροδεξιάς» τους κ.κ. Κυρανάκη και Πλεύρη, υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του αφορούσαν μια χούφτα ακροδεξιών που διοργανώνει μπάρμπεκιου με τίτλο «κατά των λαθρομεταναστών με χοιρινό και αλκοόλ» γνωρίζοντας ότι η κουλτούρα τους δεν το επιτρέπει.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή