Ενέδρα θανάτου στο Μεξικό με θύματα 9 Αμερικανούς πολίτες

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 20:56
UPD:21:01
REUTERS/LUIS CORTES
A- A A+

Τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, Αμερικανοί υπήκοοι, μέλη κοινότητας Μορμόνων, βρήκαν φρικτό θάνατο από επίθεση αγνώστων στο Μεξικό, σε μία υπόθεση που πυροδότησε την έντονη αντίδραση και του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ο ζήτησε να ενταθεί η μάχη κατά των καρτέλ ναρκωτικών. 

Ένοπλοι τους έστησαν ενέδρα, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους κατευθυνόμενοι προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ, και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα. 

Η επίθεση έλαβε στο Ράντσο δε λα Μόρα, στα όρια των Πολιτειών Τσιουάουα και Σονόρα, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, περιοχή που λυμαίνονται διακινητές ναρκωτικών και άλλοι κακοποιοί. To Reuters μεταδίδει ότι εξετάζεται η πιθανότητα η αυτοκινητοπομπή των Μορμόνων να βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων καρτέλ. Μεξικανικά μέσα αφήνουν να εννοηθεί ότι ορισμένα από τα θύματα ενδεχομένως να κάηκαν ζωντανά. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η  κοινότητα που έγινε στόχος επίθεσης αποτελείται από απόγονους μορμόνων που εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα για να γλιτώσουν από την καταστολή της πολυγαμίας, διαδεδομένης πρακτικής μεταξύ των πιστών της θρησκείας αυτής. Πολλοί μορμόνοι του Μεξικού έχουν διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική.

Τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό εξέφρασε ο Μεξικανός πρόεδρος και διαβεβαίωσε πως οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, WSJ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή