Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στα ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Το πρωΐ τοπικά θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι τρεις με τέσσερις χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως στης Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Το πρωΐ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και από το βράδυ 7 Μποφόρ και στα νότια ανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους. Πιθανότητα καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το πρωΐ τοπικά θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή