Τζο Τζόνσον: Οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος του «εθνικού εφιάλτη» του Brexit

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:16
UPD:13:18
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

Καθόλου αισιόδοξος ότι οι εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου στη Βρετανία θα βάλουν ένα τέλος στον «εθνικό εφιάλτη του Brexit» εμφανίστηκε στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία, ο Τζο Τζόνσον, αδελφός του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος, του Μπόρις Τζόνσον.  

Οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι το τέλος της διαδικασίας, υπογράμμισε ο Τζο Τζόνσον επισημαίνοντας ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτήν που έχει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να μπορέσει να περάσει τη συμφωνία με την Ε.Ε., κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορές μεταξύ της συμφωνίας αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε ο αδελφός του με την Ε.Ε. και εκείνης που είχε διαπραγματευτεί η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο Τζο Τζόνσον σημείωσε ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα έχει ένα «ήπιο Brexit» - σε αντίθεση με τη Βρετανία και τη Σκωτία - και πως θα υπάρξει ένα ρυθμιστικό σύνορο με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αδελφός του ηγέτη των Τόρις, ο οποίος ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι παραιτείται τόσο από βουλευτής όσο και από και από βουλευτής του κόμματος εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση στη στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον στο Brexit, τόνισε επίσης ότι υπάρχει ένα τεράστιο έργο που πρέπει να γίνει στον τομέα του εμπορίου - προοπτικές για συμφωνίες με Καναδά, Ιαπωνία, ΗΠΑ.

Ο αδελφός του Βρετανού πρωθυπουργού είχε ψηφίσει το 2016 υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε επίσης καταψηφίσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση, ανήκει στους βουλευτές εκείνους που εναντιώνονται στο no deal Brexit. Όσον αφορά την προοπτική ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ο Τζο Τζόνσον εκτίμησε ότι ίσως είναι ένας τρόπος να ξεφύγει η χώρα από το αδιέξοδο. Η χώρα πρέπει να πάει σε μια θετική ατζέντα, σε μια ατζέντα που θα ενώσει ξανά τον κόσμο, τόνισε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή