Ο Σι εκφράζει τη μεγάλη εμπιστοσύνη του στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:50
UPD:10:54
REUTERS/XINHUA
A- A A+

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Πεκίνου στο πρόσωπο της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπήρχαν αναφορές ότι η Κίνα σχεδιάζει την αντικατάσταση της Κάρι Λαμ, έπειτα από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν βυθίσει στο χάος και την αβεβαιότητα την πρώην βρετανική αποικία.

Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μάλιστα δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τη θερμή χειραψία των δύο ηγετών στη Σαγκάη και ο ανέφερε ότι ο Κινέζος πρόεδρος συνεχάρη την Κάρι Λαμ για την προσπάθειά της να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να καταστείλει τις διαδηλώσεις.

«Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη της κεντρικής κυβέρνησης προς την Κάρι Λαμ και αναγνώρισε το έργο της και αυτό της ηγετικής της ομάδας», μετέδωσε το Xinhua. «Ο τερματισμός της βίας και η αποκατάσταση της τάξης παραμένει το πιο σημαντικό έργο για το Χονγκ Κονγκ αυτή την περίοδο», αναφέρεται επίσης.

Αφορμή για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε μήνες, ήταν ένα νομοσχέδιο, βάσει του οποίου θα επιτρεπόταν η έκδοση υπόπτων στην Κίνα. Πολύ γρήγορα ωστόσο, οι διαδηλώσεις πήραν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ενώ οι πολίτες καταγγέλλουν την παρέμβαση του Πεκίνου και απαιτούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή