Αλβανία: Προς ίδρυση νέων κομμάτων γνωστοί πολιτικοί

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 12:22
A- A A+

Νέα κόμματα ετοιμάζονται να ιδρύσουν τρία γνωστά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σοτ» των Τιράνων.

Αυτοί είναι ο ο πρώην πρωθυπουργός Φατός Νάνο, ο πρώην πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νικόλ Λέσι και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σπάρτα Νγκέλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Λέσι φέρεται να έχει καταθέσει ήδη στο δικαστήριο τα σχετικά δικαιολογητικά για την ίδρυση του νέου κόμματος με την επωνυμία «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», ενώ σύντομα αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο κ. Νγκέλα, ο οποίος έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα και προσανατολίζεται στην ίδρυση δικού του κόμματος με το όνομα, «Νόμος και Δικαιοσύνη».

Στην ίδρυση νέου κόμματος φέρεται να τείνει και ο κ. Νάνο, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Βασικός λόγος για μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού είναι οι «ασυμβίβαστες διαφορές» του με τον νυν πρόεδρο του κόμματος Έντι Ράμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή