Απαντήσεις Β. Παπαγεωργόπουλου σε δημοσιεύματα με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 14:54
A- A A+

Σε δημοσιεύματα με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, απάντησε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κάνοντας λόγο για «τρία ψέματα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το πρώτο ψέμα είναι για την ανέγερση του οκταώροφου κτιρίου του γερμανικού προξενείου επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης. Η σχετική απόφαση, διευκρινίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ελήφθη μεταξύ ελληνικού και γερμανικού κράτους το 1999, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η σχετική συμφωνία αφορούσε την αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και με αντιπαροχή, συμπλήρωσε.

«Το δεύτερο ψέμα», συνέχισε ο δήμαρχος, «αφορά τη στέγαση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης επί της Λεωφόρου Νίκης (πρώην Παλλάς) έναντι 1 εκατ. ευρώ». Όπως υποστήριξε, η αλήθεια είναι ότι το μηνιαίο μίσθωμα της ΚΟΘ δεν ξεπερνά τις 144 χιλιάδες ευρώ.

Σχετική επιστολή έστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, όπου επίσης υποστηρίζει ότι «το ετήσιο μίσθωμα το οποίο καταβάλλει, ανέρχεται στο ύψος των 144.000 ευρώ, δηλαδή 12.000 ευρώ τον μήνα». Η εφημερίδα επανήλθε αναφέροντας ότι ζήτησε τα στοιχεία του μισθωτηρίου συμβολαίου και το όνομα του ιδιώτη εκμισθωτή, δίχως όμως, να λάβει απάντηση.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, «το τρίτο ψέμα αφορά τη δήθεν υποβάθμιση των αρχαίων της πλατείας Διοικητηρίου, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θα αναβαθμιστεί με τον καλύτερο τρόπο ύστερα από 15 χρόνια απραξίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή