Ισπανία: Στα «μαλακά» πέντε άνδρες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 14χρονης

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 09:42
UPD:09:46
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Αθώους έκρινε δικαστήριο της Βαρκελώνης πέντε άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βίασαν ομαδικά 14χρονο κορίτσι. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν μόνο για το μικρότερο αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης, και όχι της σεξουαλικής επίθεσης, με το σκεπτικό ότι δεν άσκησαν βία.

Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι οι πέντε άνδρες δεν διέπραξαν βιασμό, διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία.

Αρχικά κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι ανδρών. Οι πέντε καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 - 12 ετών. Αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό, θα είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 15 - 20 ετών.

Στις 29 Οκτωβρίου του 2015, οι κατηγορούμενοι βίασαν διαδοχικά το κορίτσι κατά τη διάρκεια μίας διαδικασίας κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ (botellón στα Ισπανικά), σε κλειστό εργοστάσιο στην Μανρέσα, στην Καταλονία. Το θύμα κατέθεσε τον Ιούλιο ότι θυμάται μέρος μόνο από όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Κατέθεσε ωστόσο ότι ο βασικός κατηγορούμενος Μπράιαν Αντρές Μ. είπε στους υπόλοιπους:  «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας, χωρίς καθυστερήσεις».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το θύμα «δεν γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μαζί της». Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, El Pais

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή