Σόου στο «Ανφιλντ» με θριαμβεύτρια την Λίβερπουλ

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 23:56
UPD:31/10/2019 00:09
Action Images via Reuters/JASON CAIRNDUFF
A- A A+

Σε ένα από ωραιότερα ματς που έχουν γίνει στην Ιστορία του League Cup Αγγλίας, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικότερα, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στους προημιτελικούς εις βάρος της Άρσεναλ στη διαδικασία των πέναλτι με το τελικό 5-4, σε αγώνα που στην κανονική του διάρκεια οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το απίστευτο κι, όμως, αληθινό, 5-5! 

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ με τρεις επικές ανατροπές στο 90λεπτο προκρίθηκαν με πανηγυρικό τρόπο στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, σε αγώνα που φάνηκε ότι οι «κανονιέρηδες» θα «καθάριζαν» εύκολα ή, δύσκολα, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις πέναλτι που επιχείρησαν.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 6΄ με το αυτογκόλ του Μουστάφι, αλλά οι παίκτες του Έμερι «απάντησαν» με τρία γκολ: στο 19΄ με τον Τορέιρα έγινε το 1-1 και στη συνέχεια με δύο γκολ του Μαρτινέλι (26΄, 39΄) οι Λονδρέζοι πήραν... αέρα δύο τερμάτων. Πριν κλείσει το πρώτο μέρος, ο Μίλνερ με πέναλτι μείωσε σε 2-3.

Στο 54΄ ο Μάιτλαντ-Νάιλς έκανε το 4-2 για την Άρσεναλ, για να ακολουθήσουν δύο απίθανα γκολ από τους Τσαμπερλέιν (58΄) και Οριγκί (62΄). Το 4-4 δεν έμεινε πολύ, καθώς στο 70΄ ο Γουΐλοκ με φοβερό σουτ έβαλε και πάλι μπροστά την Άρσεναλ. Όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, αλλά στις καθυστερήσεις ο Οριγκί είπε την τελευταία λέξη στον αγώνα με ένα ακόμη υπέροχο γκολ. 

Με δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, στο 25΄ με πέναλτι και στο 73΄, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στους «8» του League Cup. Οι Λονδρέζοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπατσουαγί στο 61ο λεπτό. 


Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» στο League Cup Αγγλίας έχει ως εξής:

Μπέρτον Άλμπιον-Λέστερ            1-3
Κρόουλι Τάουν-Κόλτσεστερ          1-3
Έβερτον-Γουότφορντ                2-0
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον       3-1
Όξφορντ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ    4-2 πεν. (1-1 κ.α.)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ                 4-5
Άστον Βίλα-Γουλβς                 1-2
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ     1-2
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις