Χάμιλτον και στο Μεξικό

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 00:08
UPD:10:07
REUTERS/CARLOS JASSO
A- A A+

Η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτη την καρό σημαία στο Γκραν Πρι του Μεξικού, με τον Βρετανό πιλότο να φτάνει τις 10 νίκες φέτος, ενώ δεύτερος ήταν Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και τρίτο το άλλο «ασημένιο βέλος», του Βάλτερι Μπότας.

Ο αγώνας κρίθηκε στη λάθος στρατηγική της Ferrari και ο Χάμιλτον αγκάλιασε τον τίτλο. Η στέψη αναμένεται να γίνει στον επόμενο αγώνα, στις ΗΠΑ, με τον Βρετανό να χρειάζεται τουλάχιστον επτά βαθμούς, δηλαδή να τερματίσει από την έκτη θέση και πάνω.

Ο Χάμιλτον μπήκε στα πιτ στον 26ο γύρο για να βάλει σκληρή γόμα, ενώ όταν ολοκληρώθηκαν τα πιτ στοπ βρέθηκε μπροστά και παρέμεινε εκεί ως το τέλος.

Ο Μπότας έπαιξε καλά το ρόλο του πιέζοντας τον Φέτελ, που πρόσεχε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και όχι να καταδιώξει τον Χάμιλτον. Τελικά ο Μπότας ανέβηκε στο βάθρο, αφού ο Λεκλέρκ μπήκε στο πιτ στοπ στον 43ο γύρο, αλλά το πίσω δεξιά ελαστικό άργησε να μπει χάνοντας 4 πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι, Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari),  Αλεξάντερ Άλμπον (Red Bull), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Σέρτζιο Πέρες (Racing Point ), Ντανιέλ Ρικιάρντο (Renault), Ντανιίλ Κβιάτ (Toro Rosso) και Πιερ Γκασλί (Toro Rosso).      

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις