Στον Λεκλέρκ η pole position στο Μεξικό

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 12:37
UPD:12:40
REUTERS/LUIS CORTES
A- A A+

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε εξασφαλίσει την pole position στο γκρν πρι του Μεξικού, όμως εν τέλει οι διοργανωτές τιμώρησαν τον πιλότο της Red Bull κι έτσι η σειρά εκκίνησης άλλαξε.

Το ατύχημα που είχε ο Βαλτερι Μπότας με τη Mercedes του, την οποία «διέλυσε» πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τους υπόλοιπους πιλότους.

Εξαιτίας του ατυχήματος οι δύο οδηγοί της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ και Σεμπάστιαν Φέτελ, έχασαν την ευκαιρία για έναν ταχύτερο τελευταίο γύρο, προς όφελος του Φερστάπεν.

Εν τέλει, όμως, η αρμόδια επιτροπή επέβαλε στον Ολλανδό ποινή τριών θέσεων, επειδή δεν ελάττωσε ταχύτητα όταν συνέβη το περιστατικό με τον Μπότας, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι το αντιλήφθηκε αλλά να σιχυρίζεται πως δεν είδε την κίτρινη προειδοποιητική σημαία.

Έτσι λοιπόν, η pole position πέρασε στον Λεκλέρκ, που θα έχει δίπλα τον Φέτελ, ενώ ο Φερστάπεν θα βρεθεί στη δεύτερη γραμμή εκκίνησης, πλάι στον άλλο πιλότο της Mercedes, τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις