Η Μπούτο έχασε τη ζωή της από κάταγμα στο κρανίο και όχι από σφαίρα, σύμφωνα με τον Πακιστανό υπουργό Εσωτερικών

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 18:49
UPD:18:52
A- A A+

Bίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές της Μπεναζίρ Μπούτο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν.

Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν φαίνεται ότι χτύπησε στην οροφή του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας. Στο σώμα της δεν διακρίνονται ίχνη από σφαίρες, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τζαβέντ Ικμπάλ Τσίμα.

Σύμφωνα με τον Τσίμα, η Μπούτο δεν χτυπήθηκε από σφαίρες, ούτε από θραύσματα από την έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα επειδή το κεφάλι της λόγω της δύναμης της έκρηξης χτύπησε σε ένα μοχλό στην ηλιοροφή του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν.

Η βόμβα εξερράγη καθώς η Μπούτο έφευγε από την προεκλογική συγκέντρωση και στεκόταν έξω από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου για να χαιρετίσει τους υποστηρικτές της. Ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί και η έκρηξη έγινε τη στιγμή που η πρώην πρωθυπουργός έσκυβε για να μπει μέσα στο θωρακισμένο όχημα.

Νωρίτερα δύο πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν πει ότι η Μπούτο χτυπήθηκε από σφαίρες στο λαιμό και στο κεφάλι. Ωστόσο, ο Τσίμα το διέψευσε τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν ίχνη από σφαίρες στο σώμα της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή