¶γκυρα: Θα συνεχιστούν οι επιδρομές στο β. Ιράκ εάν χρειαστεί

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 20:36
A- A A+

Έτοιμη να συνεχίσει, εάν χρειαστεί, τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ δηλώνει η Τουρκία.

«Είναι σαφές ότι οι επιχειρήσεις των στρατιωτικών μας δυνάμεων που στέφθηκαν με επιτυχία θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα εάν αυτό καταστεί αναγκαίο» ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, που αποτελείται από τους ανώτατους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της Τουρκίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων που έγιναν στις 16 Δεκεμβρίου κατά του ΡΚΚ στο ιρακινό έδαφος και υπογράμμισε ότι «οι κατοικημένες ζώνες δεν υπέστησαν ζημιές».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Τουρκία έλαβε την απόφαση -επικυρωμένη από το κοινοβούλιο- για στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ, που χρησιμοποιείται από τους Κούρδους αυτονομιστές για τις επιθέσεις τους κατά του τουρκικού εδάφους.

Μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός έχει προβεί σε τρεις επιδρομές κατά θέσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ από τα μέσα Δεκεμβρίου έως σήμερα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή