Δημοσκόπηση Pulse: Φορολογία, ασφάλεια, επενδύσεις τα πρώτα «συν» της κυβέρνησης

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 20:48
UPD:20:52
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΠΕΤΣΙΚΑΣ
A- A A+

Στις 13,5 μονάδες διατηρείται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», μεταξύ 18-23 Οκτωβρίου, σε δείγμα 2.204 ενηλίκων.

Πιο αναλυτικά, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Και τα δύο κόμματα χάνουν από μία μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Από τις 7 Ιουλίου που εκλέχθηκε, ο πρωθυπουργός κυμαίνεται σε ποσοστά μεταξύ 37% και 45%, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, σύμφωνα με την Pulse, να υποχωρεί.

Οι πρώτες 100 ημέρες

Στην αποτίμηση των πολιτών για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, το 30% συμφωνεί ότι οι καλύτερες επιδόσεις της καταγράφονται στα φορολογικά θέματα, ενώ ακολουθούν τα θέματα ασφάλειας (10%) και οι επενδύσεις (8%).

Πάντως, το 35% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί «δύσκολη» ή πολύ δύσκολη» την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, ποσοστό κατά μία μονάδα μεγαλύτερο αυξημένο συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα (17-18 Σεπτεμβρίου).

Στην ερώτηση αν θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 61% απαντά ότι κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Η ψήφος των αποδήμων

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων και το εάν πρέπει να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων ώστε αυτή να καταστεί δυνατή, το 73% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι». Οι ισχυρότερες θετικές τάσεις καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, ενώ μόνο το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  απαντά «σίγουρα ναι» στην ανάγκη συμφωνίας των κομμάτων για το θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή