Φλαμένγκο - Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Copa Libertadores

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 13:10
UPD:13:49
REUTERS/ANDRES STAPFF
A- A A+

Η Φλαμένγκο συνέτριψε με 5-0 την Γκρέμιο στο βραζιλιάνικο «εμφύλιο» του Copa Libertadores και προκρίθηκε στον τελικό του αντίστοιχου Champions League της Νότιας Αμερικής, για πρώτη φορά από το 1981. 

Με το πρώτο παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1 στο Πόρτο Αλέγκρε, η «Φλα» ήταν απολαυστική κι επέκτεινε το αήττητο φετινό σερί της στους 18 αγώνες. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου, Ρίβερ Πλέιτ, στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 23 Νοεμβρίου.

Οι «εκατομμυριούχοι», που αποδεικνύονται σε κακό δαίμονα της Μπόκα Τζούνιορς, καθώς πέρυσι της στέρησαν τον τίτλο νικώντας στον ιστορικό τελικό της Μαδρίτης, απέκλεισαν τους «χεϊνέσες» με νίκη 2-0 στο «Μονουμεντάλ» και ήττα (0-1) στο «Μπομπονέρα».

Παρουσία περίπου 70.000 οπαδών στο «Μαρακανά», ο Μπρούνο Ενρίκε άνοιξε το σκορ στο 42΄, για να ακολουθήσει «καταιγίδα» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μπαρμπόζα, που αγωνίζεται δανεικός από την Ίντερ, έκανε το 2-0 στο 46΄, ενώ ο ίδιος με πέναλτι έγραψε το 3-0 στο 56΄, ο Πάμπλο Μαρί σκόραρε στο 67΄ και Ροντρίγκο Κάιο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71΄.

Η Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους, που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα, είχα πανηγυρίσει για τελευταία φορά τον τίτλο το 1981, όταν είχε στη σύνθεσή της τους παγκόσμιους Ζίκο, Ζούνιορ και Λεάντρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις