Κένυα: Eκκληση για αυτοσυγκράτηση από ΗΠΑ και Ρωσία

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 16:26
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα τα επεισόδια βίας που ξέσπασαν στην Κένυα μετά τις προεδρικές εκλογές και ζήτησαν από τον επανεκλεγμένο πρόεδρο Μουάι Κιμπάκι και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα να συνεργασθούν για να αποκαταστήσουν τη γαλήνη.

Η χώρα συγκλονίζεται από βίαια επεισόδια που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή 124 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

«Για το καλό του κενυάτικου λαού είναι καθήκον του προέδρου Κιμπάκι και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Οντίνγκα να προωθήσουν την ειρήνη και να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο, ώστε να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι.

Εκκληση στην πολιτική ηγεσία της Κένυας να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απηύθυνε σήμερα και η Μόσχα. Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζεται η ελπίδα ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και θα συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο, αλλά και με τη βούληση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανέκυψαν στο πλαίσιο του συντάγματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή