Μάχη τιτάνων, Ρενέ Ζελβέγκερ και Κίρα Νάιτλι σε… «κατάλληλες» προβολές

Οι ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 10:36
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η μεταμόρφωση της Ρενέ Ζελβέγκερ σε Τζούντι Γκάρλαντ, τα όρια της ευτυχίας και της απεικόνισής της,  3 δευτερόλεπτα γεμάτα δράση, επικίνδυνα κρατικά μυστικά, θρυλική διαμάχη που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής, θανατηφόρα αντίστροφη μέτρηση, ιρλανδικό ντοκιμαντέρ και κινούμενο σχέδιο με φιλοζωικά και οικολογικά μηνύματα απαρτίζουν το παζλ των… κατάλληλων για όλες τις προτιμήσεις κινηματογραφικών πλάνων της εβδομάδας.

«Τζούντι»

Τον χειμώνα του 1968, η Τζούντι Γκάρλαντ φτάνει στο Λονδίνο για μια σειρά sold-out παραστάσεων. Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί. Τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της. Κι όμως, η Τζούντι είναι εύθραυστη . Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της, νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλυγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω στο σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

SPENTZOSFILM
Η Ρενέ Ζελβέγκερ μεταμορφώνεται σε Τζούντι Γκάρλαντ στην ιστορία των τελευταίων παραστάσεων της σύντομης, τραγικής ζωής της, σε μια ερμηνεία με την οποία μπορεί να διεκδικήσει το δεύτερο Όσκαρ της.

«Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.»

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ ταξιδεύει στην Ιαπωνία για να γίνει μάρτυρας μιας ιδιαίτερης μεθόδου απόκτησης της ευτυχίας. Η εταιρεία «Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.» μισθώνει ηθοποιούς που αναπληρώνουν συγγενείς, φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα για λογαριασμό των πελατών της, ώστε να εξασφαλίζεται αυτό ακριβώς που δηλώνει η επωνυμία της: η οικογενειακή ευτυχία. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συμπαρίστανται στους πελάτες αναλαμβάνοντας ρόλους σε πάρτι, γάμους, κηδείες ακόμη και σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές.

FILMTRADE
Είναι ένας κόσμος εικονικός, άλλες φορές κωμικός, συχνά τραγικός και ιδιαιτέρως παράξενος. Πόσους ρόλους υποδύονται στην πραγματικότητα οι άνθρωποι στις σχέσεις τους; Ποια είναι τα όρια της ευτυχίας και ποια αυτά της απεικόνισής της;

 

«3 Δευτερόλεπτα»

Στην αγγλική περιπέτεια δράσης του Αντρέα ντι Στέφανο, με εντυπωσιακό καστ και ακόμη πιο εντυπωσιακά κυνηγητά, ένας πρώην πεζοναύτης βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται, όταν φυλακίζεται ύστερα από έναν καβγά στον οποίο ενεπλάκη, στην προσπάθειά του να προστατέψει τη γυναίκα του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI, αλλά η πρώτη του αποστολή καταλήγει με νεκρό έναν μυστικό αστυνομικό.

SPENTZOSFILM
Πρωταγωνιστούν οι: Τζόελ Κίναμαν, Ρόζαμουντ Πάικ, Κλάιβ Όουεν, Άνα ντε Αρμάς.

«Κρατικά Μυστικά»

Το 2003, η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ, με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της, βάσει  του νόμου περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

TANWEER
Μια αληθινή ιστορία κατασκοπείας με τους Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ρέιφ Φάινς, Ρις Ιφάνς.

 

«Η Μάχη της Επικράτησης»

Το 1880, ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την στήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα.

ODEON GR
Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κάθριν Ουότερστον.

«Αντίστροφη Μέτρηση»

Στο θρίλερ του Τζάστιν Ντεκ, όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

ODEON GR
Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει τη ζωή της, πριν να είναι πολύ αργά.

«Η Εικόνα που Έχασες»

Στο ιρλανδικό ντοκιμαντέρ παραγωγής Φιλίπ Γκραντριέ, ο σκηνοθέτης Ντόναλ Φόρμαν στήνει το πορτραίτο του πατέρα του, Άρθρουρ ΜακΚέιγκ, επίσης σκηνοθέτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του κινηματογράφησε τις συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας, σε διάστημα τριάντα ετών, ένα πλούσιο σε οπτικό υλικό αρχείο.

GEOMOVIES
Αυτό χρησιμοποιεί ο Φόρμαν για να ανακαλύψει τι κοινά έχει με τον πατέρα του.

«Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων»

Στο κινούμενο σχέδιο φαντασίας των Τζιλ Κάλτον και Τοντ Γουίλντερμαν –που είναι γεμάτο με φιλοζωικά και οικολογικά μηνύματα, ένα αξιαγάπητο Γέτι βρίσκεται εντελώς απροσδόκητα στην ταράτσα του διαμερίσματος της έφηβης Γι, η οποία το ανακαλύπτει και μαζί με τους ατίθασους φίλους της αποφασίζουν να το ονομάσουν «Έβερεστ».

TULIP ENTERTAINMENTGR
Τότε, ξεκινά μια μοναδική φιλία και μια απίστευτη περιπέτεια, καθώς καταστρώνουν σχέδιο για να βρουν την αληθινή οικογένεια του Γέτι στο ψηλότερο σημείο της Γης.

 

Προτεινόμενα για εσάς