«Στοπ» στη γούνα από τα Macy’s και Bloomingdale’s

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 11:21
UPD:13:21
shutterstock
A- A A+

Φρένο στις πωλήσεις αληθινής γούνας πατά από το 2021 η εταιρεία στη οποία ανήκουν οι αλυσίδες αμερικανικών καταστημάτων Macy’s και Bloomingdale’s, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και CEO της Macy’s Inc Τζεφ Τζενέτ επεσήμανε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις τάσεις και ακούει τους πελάτες της, ψάχνοντας εναλλακτικές στη γούνα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεχίσει να προσφέρει εναλλακτικές με ψεύτικες γούνες υψηλής ποιότητας.

Ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ένδυσης αποφασίζουν να σταματήσουν να πωλούν πραγματική γούνα.

Στο «άρμα» των εταιρειών που προσπαθούν να έχουν μια πιο ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προστέθηκε τον Μάιο η Prada, η οποία βάζει «στοπ» στη χρήση γούνας ζώων, αλλά και η Burberry, η οποία προ ολίγων μηνών ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματική γούνα στα προϊόντα της στο εξής, ενώ θα βάλει τέλος και στην πρακτική της καύσης των προϊόντων που δεν έχουν πωληθεί. 

Την πρόθεσή του να σταματήσει να χρησιμοποιεί δέρμα κροκόδειλου, φιδιού και σαύρας, ανακοίνωσε και ο οίκος Chanel. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, και άλλοι οίκοι μόδας εγκαταλείπουν τη γούνα, επιλέγοντας άλλα υλικά. Σύμφωνα με τη Vogue, μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινώσει πως αφήνουν στην άκρη τη γούνα οι οίκοι Burberry, John Galliano, DKNY, Versace, Michael Kors, Gucci, Armani, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Ralph Lauren, Calvin Klein.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή