Χονγκ Κονγκ: Συγγνώμη για την μπλε μπογιά σε τέμενος

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 17:29
UPD:17:48
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Σε επίσημη απολογία προχώρησε σήμερα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, ζητώντας συγγνώμη επειδή πέταξε νερό με μπλε μπογιά (χρησιμοποιείται εναντίον διαδηλωτών) σε ένα τέμενος στη διάρκεια επιχείρησης διάλυσης αντικυβερνητικής συγκέντρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συγγνώμη, αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαδηλώσεων τον Ιούνιο.

«Αμέσως μετά το περιστατικό, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας εξέφρασαν την ειλικρινή συγγνώμη τους στον κυριότερο ιμάμη και στους ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσεούκ Χάου-γιπ, περιφερειακός διοικητής των δυνάμεων της τάξης στον τομέα Κόουλουν Ουέστ.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι του τεμένους, δήλωσαν πως αποδέχθηκαν αυτή τη συγγνώμη, όπως και εκείνην της επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας στο Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, η αστυνομία ανέφερε απλώς πως το τέμενος επλήγη κατά λάθος, σημειώνοντας πως «η κ. Λαμ ζήτησε συγγνώμη για την εκτόξευση μπογιάς από απροσεξία».

Όπως τονίζεται, η μπογιά αυτή αναμεμειγμένη με ένα καυστικό διάλυμα που προκαλεί εγκαύματα, επιτρέπει την ταυτοποίηση των διαδηλωτών, αλλά αφήνει μπλε κηλίδες στους δρόμους και στα κτήρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή