«Όρθια» στο Ολντ Τράφορντ η Λίβερπουλ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 20:36
UPD:20:39
REUTERS/RUSSELL CHEYNE
A- A A+

Η Λίβερπουλ των 8 σερί νικών στην Premier League είχε απόψε (20/10) την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Δεδομένων των συνθηκών του αγώνα, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 85΄, ο βαθμός που απέσπασαν οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί να χαρακτηριστεί ως... νίκη. 

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να μείωσε στο -6 από την κορυφή, αλλά η Λίβερπουλ έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα σε ένα μεγάλο ντέρμπι, που παραδοσιακά δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς ότι απόψε δεν είχε στη διάθεσή της τον Μοχάμεντ Σαλάχ (τραυματίας). 

Τα δεδομένα του μεγάλου ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ήταν σαφώς υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, όμως σε τέτοια παιχνίδια η λογική και τα προγνωστικά συχνά πηγαίνουν... περίπατο.

Η Γιουνάιτεντ, που αγνοεί τη νίκη για περίπου ενάμιση μήνα, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά η κίνηση του Κλοπ να ρίξει στο ματς τον Άνταμ Λαλάνα στην επανάληψη αποδείχθηκε «μαγική».

Οι «μπέμπηδες» προηγήθηκαν στο 36΄ με τον Μάρκους Ράσφορντ, σε μία φάση όπου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στον Οριγκί στο ξεκίνημα της φάσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς μετά από εξέταση του βίντεο, αφού ο Σενεγαλέζος είχε χρησιμοποιήσει το χέρι για να κοντρολάρει τη μπάλα.

Η Λίβερπουλ πίεσε πολύ μετά το 60΄, χωρίς να δημιουργεί, όμως, ευκαιρίες. Παρ΄ όλα αυτά ο Λαλάνα στο 85΄, 15 λεπτά μετά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει από κοντά και να «γράψει» το τελικό 1-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Εβερτον-Γουέστ Χαμ               2-0
(17΄ Μπέρναρντ, 90+2΄ Σίγκουρντσον)
Μπόρνμουθ-Νόριτς                 0-0
Άστον Βίλα-Μπράιτον              1-1
(45' Γκρίλις-21' Γουέμπστερ)
Τσέλσι-Νιούκαστλ                 1-0
(74' Αλόνσο)
Λέστερ-Μπέρνλι                   2-1
(45' Βάρντι, 74' Τίλεμανς-26' Γουντ)
Τότεναμ-Γουότφορντ               1-1
(88' Αλι-6' Ντουκουρέ)
Γουλβς-Σαουθάμπτον               1-1
(61' πεν. Χιμένεθ-53' Ινγκς)
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι    0-2
(39΄ Ζεσούς, 41΄ Νταβίντ Σίλβα)
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ          1-1
(36΄ Ράσφορντ - 85΄ Λαλάνα)
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις