ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: Θα επιδιώξουμε τη σύνθεση

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 22:31
UPD:22:37
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Σε αλλαγή στάσης προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, αναζητώντας κοινό τόπο στις προτάσεις που έχουν καταθέσει το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. 

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία», κάνοντας ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης στο δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δύο διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η πρώτη είναι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, την οποία και απορρίπτει, και η δεύτερη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ, με την οποία προτείνεται η ρύθμιση του πλαισίου για την ψήφο των αποδήμων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πρώτο και μέχρι στιγμής το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει πλήρη, αναλυτική πρόταση νόμου και σχετική πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης έτσι ώστε να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού» αναφέρει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή