Συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 15:47
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ενημέρωσε τον κ. Σιούφα για τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής και συζήτησαν για τον καθοριστικό ρόλο των ρυθμιστικών αρχών στην ελεύθερη και χωρίς στρεβλώσεις λειτουργία των αγορών, ιδιαίτερα των τηλεπικοινωνιών.

O κ. Σιούφας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων γενικότερα, στη χώρα για την ταχύτερη ανάπτυξή της και υπενθύμισε το σημαντικό έργο που επιτελεί σε ζητήματα θεσμικών ρυθμίσεων το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και η ΕΕΤΤ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη συνεργασίας της Επιτροπής τόσο με το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπενθύμισε την πρόβλεψη ότι ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων της πλήρους απελευθέρωσης των αγορών τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, της ριζικής τεχνολογικής μεταβολής των τηλεπικοινωνιών και των σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα αυτόν κατά την ίδια περίοδο, η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, υπενθύμισε την άριστη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων για τη συγκρότηση του προγράμματος Δίοδος για την παροχή υπηρεσιών φτηνού Ιντερνετ στους φοιτητές, διαβεβαίωσε για αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της ΕΕΤΤ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή