Νέος σταθμός ανεφοδιασμού των αστικών λεωφορείων με φυσικό αέριο στην Ανθούσα

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 15:53
A- A A+

Το Σταθμό Ανεφοδιασμού της ΔΕΠΑ με φυσικό αέριο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, στην Ανθούσα Αττικής, θα εγκαινιάσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο Σταθμός Ανεφοδιασμού κατασκευάστηκε και ανήκει στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και είναι ο δεύτερος που λειτουργεί στο λεκανοπέδιο, μετά από αυτόν στα ¶νω Λιόσια. Είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη και διαθέτει ολοκληρωμένες οικολογικές εγκαταστάσεις με μηδενικές εκπομπές υδρογονανθράκων προς το περιβάλλον.

Έχει τη δυνατότητα ανεφοδιασμού έως και 36 λεωφορείων την ώρα, με δυναμικότητα παράδοσης ωριαίως 5.000 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Ήδη σήμερα στο λεκανοπέδιο Αττικής κυκλοφορούν με φυσικό αέριο 415 λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα οποία ανεφοδιάζονται από τον σταθμό της ΔΕΠΑ στα ¶νω Λιόσια, ενώ ο σταθμός της Ανθούσας θα μπορεί να ανεφοδιάζει επιπλέον 500 λεωφορεία.

Το έργο κατασκευής του σταθμού της Ανθούσας, συνολικού προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε κατά 25% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατά 25% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Ανάπτυξης και κατά 50% από ίδιους πόρους της ΔΕΠΑ.

Ο σταθμός θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από τον κλάδο Λαυρίου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή