Αντιδράσεις στο σ/ν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τι απαντά ο υπουργός Υγείας
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 20:12
A- A A+

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ προκάλεσαν οι ανακοινώσεις σχετικά με το νέο Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/04/1137324.htm .

Από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτάται γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα ο οποίος είχε ψηφιστεί τον Φεβρουάριο του 2004 και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω και τώρα στην σταδιακή εφαρμογή του. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «αόριστο ευχολόγιο» το νέο σχέδιο νόμου και κάνει λόγο για «αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του υπουργού Υγείας».

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει ότι «μετά από 20ετή αγρανάπαυση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καλά κάνει ο συνάδελφος μου κ. Βενιζέλος και αξιώνει από τη σημερινή κυβέρνηση να επιλύσει και αυτό το πρόβλημα. Το ίδιο ζήτησα κι εγώ από τον πρωθυπουργό, (απεδείχθη ότι δεν χρειαζόταν), σε αντίθεση με τη στάση του κ. Σημίτη απέναντι στον κ. Α. Παπαδόπουλο που οδήγησε σε παραίτηση για το ίδιο θέμα», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εκτιμά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης «παρότι δεν ήταν συγκεκριμένες, είναι βέβαιο ότι περιέχουν αντιλαϊκά μέτρα, γιατί κινούνται στη γενική κατεύθυνση της πολιτικής της που στρέφεται κατά των λαϊκών συμφερόντων».

Ο Συνασπισμός από την πλευρά του κάνει λόγο για «παρεμβάσεις αποπροσανατολισμού των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινής γνώμης», ενώ επισημαίνει ότι τις προτάσεις δεν ακολουθεί ολοκληρωμένη πρόβλεψη για την εξεύρεση των κονδυλίων που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή τους.

Τέλος, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης κοινωνικός διάλογος. Οι εργαζόμενοι θα περιφρουρήσουν όλες τις κοινωνικές παροχές Υγείας και θα εμποδίσουν την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών δυναμικά και αποφασιστικά, καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή