Οδυνηρή διάψευση

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 21:50

Για διάσωση 12 ανθρακωρύχων έκαναν λόγο οι αμερικανικές εφημερίδες, οι οποίες τυπώθηκαν πριν από τη διάψευση της πληροφορίας…

A- A A+

Μόνο ένας από τους 13 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους ανασύρθηκε ζωντανός από το ανθρακωρυχείο της Δυτικής Βιρτζίνια διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί εντοπισμού δώδεκα επιζώντων.

«Η πρώτη πληροφορία των διασωστών του κέντρου διάσωσης έκανε λόγο για πολλούς επιζώντες, αλλά αυτή η πληροφορία αποδείχθηκε εσφαλμένη, αποτέλεσμα λάθους επικοινωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπεν Χάτφιλντ, πρόεδρος της εταιρείας International Coal Group, ιδιοκτήτριας του ανθρακωρυχείου. «Ο μόνος επιζήσας είναι ο Ράνταλ ΜακΚλόι, ο οποίος διακομίσθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε.

Την ώρα που το CNN μετέδιδε ότι οι 12 βρέθηκαν ζωντανοί, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα, οι καμπάνες της εκκλησίας του Σάγκο άρχισαν να κτυπούν χαρμόσυνα. Περίπου τρεις ώρες μετά, η χαρά έδωσε τη θέση της στη θλίψη, όταν διαψεύστηκε η πληροφορία.

Οι ανθρακωρύχοι ήταν εγκλωβισμένοι στα έγκατα του ορυχείου έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας και προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της στοάς σε βάθος 80 μέτρων και σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την έξοδο.

Από τους 19 ανθρακωρύχους που εργάζονταν την ώρα εκείνη στο ορυχείο, οι έξι κατόρθωσαν να βγουν σώοι από τις στοές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή