Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Βροχές και καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά γρήγορα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί. Από το βράδυ θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων, η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν από τα βόρεια σε βορείους με την ίδια ένταση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή