Ηλ. Κασιδιάρης: Πολιτικό σχέδιο οι κατηγορίες για τη Χρυσή Αυγή

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 15:39
UPD:16:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Κάνοντας λόγο για πολιτικό σχέδιο, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι υπεύθυνο για εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν μέλη ή οπαδοί του. Αναφέρθηκε δε στη δολοφονία Τεμπονέρα και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν χρεώθηκαν όσα έπραξαν στελέχη τους.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να διώκεται το κόμμα σήμερα» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως υπάρχει πολιτικό σχέδιο.

- Πάρεδρος: «Δηλαδή όλα αυτά στήθηκαν από παρακρατικές οργανώσεις για να τις φορτώσουν στη Χρυσή Αυγή; Ήταν όλα ένα στημένο σχέδιο μέχρι την ανθρωποκτονία Φύσσα;».

- Κατηγορούμενος: «Εγώ είπα για σκευωρία και την τεκμηρίωση με κάποιο αποδεικτικό υλικό. Υπάρχουν επιμέρους εγκλήματα, αλλά υπήρχε πολύ συγκεκριμένη πολιτική για να διωχθούν όχι οι κατηγορούμενοι των εγκλημάτων, αλλά όλοι οι βουλευτές».

EURONEWS

- Πάρεδρος: «Εσείς και το κόμμα λέτε πως αυτά τα περιστατικά ήταν άσχετα, έγιναν από άλλους χώρους και χρησιμοποιήθηκαν ως σκευωρία;».

- Κατηγορούμενος: «Επαναλαμβάνω δήλωσή μου του 2018. Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να καταλήξει ότι κάποιο μέλος, οπαδός, βουλευτής του κόμματος μπορεί να έπραξε κάτι. Αλλά δεν ευθύνεται το κόμμα για κάποια εγκληματική πράξη».

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, λέγοντας πως δεν στοχεύουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

«Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος» είπε, ενώ σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «στημένους».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή