ΗΠΑ: Στην Τουρκία μεταβαίνουν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 23:11
UPD:23:28
REUTERS/COSTAS BALTAS
A- A A+

Για την Τουρκία θα αναχωρήσουν την Τετάρτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προκειμένου να διαπραγματευτούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι δύο κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματούχοι θα μεσολαβήσουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, με τις μάχες να συνεχίζονται για έβδομη μέρα.

«Καλούμε για μια εκεχειρία», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ζήτησε από την Άγκυρα να σταματήσει τη στρατιωτική της επίθεση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μάικ Πενς θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο και θα επαναδιατυπώσει τη δέσμευση του Τραμπ να διατηρήσει τις κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας μέχρι να επιτευχθεί μια λύση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται αποφασισμένες να αυξήσουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία, απειλώντας την ευθέως με πρόσθετες κυρώσεις, αν δεν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της και συνεχίσεις τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή