Καραμανλής - Αλαβάνος: Πλήρης διάσταση απόψεων για το θέμα των Πακιστανών

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 14:48
A- A A+

Πλήρης διάσταση απόψεων για το θέμα των απαγωγών πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.

«Είχαμε εκατό τοις εκατό διαφορετική άποψη με τον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε να αναφερθεί στις συγκεκριμένες απαντήσεις που πήρε από τον Πρωθυπουργό. Όπως είπε, στον πρωθυπουργό έθεσε τρία θέματα:

Πρώτον να υπάρξει από την κυβέρνηση μια έκθεση σχετικά με τα γεγονότα, πέρα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι θα υπάρξει κρίση αν του θέματος επιληφθεί μόνο η Δικαιοσύνη και υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι και πολιτική.

Δεύτερον να υπάρξει ενημέρωση για το αν υπάρχουν μυστικά άρθρα ή πρωτόκολλα που να επιτρέπουν σε μυστικές υπηρεσίες να δρουν κατά τέτοιο τρόπο. Ο κ. Αλαβάνος απηύθυνε μάλιστα έκκληση και προς το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί αν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν τυχόν δεσμεύσεις της χώρας σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Τρίτον ο κ.Αλαβάνος ζήτησε να τεθεί η ΕΥΠ υπό κοινοβουλευτική εποπτεία. Επ’ αυτού ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι εδώ και καιρό ο υπουργός Δημόσιας τάξης επεξεργάζεται σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του νομικού καθεστώτος λειτουργίας της ΕΥΠ, που περιλαμβάνει και κοινοβουλευτικό έλεγχο

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού υποστήριξε πως υπάρχει ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για συγκάλυψη της υπόθεσης αυτής και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι απαγωγές των Πακιστανών έγιναν, όπως και οι ανακρίσεις από έλληνες και ξένους πράκτορες.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αντέτεινε πως από την πληροφορηση που παρέχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό - τον οποίο όπως είπε εμπιστεύεται- δεν προκύπτει ανάμειξη ή συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών σε τέτοιο θέμα.

«Ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει -και αυτό πράττω- την ενθάρρυνση της δικαστικής έρευνας, την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή