ΠΑΣΟΚ: Την ευθύνη για το θέμα των Πακιστανών την ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός

Καμία «μυστική συμφωνία», «μυστικά πρωτόκολλα ή άρθρα» την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 17:26
A- A A+

«Πλήρης διερεύνηση, πλήρης διαλεύκανση και καταλογισμός ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν», είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των Πακιστανών, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης .

Σε δήλωσή του για το θέμα -μετά και τις σημερινές δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ και του Προέδρου του Συνασπισμού- ο κ. Αθανασάκης διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει οποιαδήποτε "μυστική συμφωνία", "μυστικά πρωτόκολλα ή άρθρα"». «Δεν υπάρχει τίποτα που να συμφωνήθηκε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο να μπορεί να το επικαλεστεί οποιοσδήποτε για να παραβιάσει τη νομιμότητα, το εθνικό Δίκαιο, τα δικαιώματα των πολιτών», υπογράμμισε.

«Έχουμε τονίσει την πολιτική ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης, την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να δώσει πλήρεις απαντήσεις στα θέματα που έχουν τεθεί και αφορούν την παραβίαση ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων», σημείωσε ο κ. Αθανασάκης, τονίζοντας πως «μετά τις σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΝ για τη θέση του Πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι την όλη ευθύνη έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Καραμανλής».

Ο κ. Αθανασάκης υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ έχουν κινήσει τη διαδικασία του άρθρου 41Α του Κανονισμού της Βουλής, για την υποχρεωτική κλήση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για την οποία ορίστηκε συνεδρίαση στις 11 Ιανουαρίου.

«Η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας προφανώς είναι αυτονόητη, αλλά προϋποθέτει ότι η συνεργασία αυτή γίνεται στο πεδίο της νομιμότητας και σε καμία περίπτωση στο πεδίο της παρανομίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή