Νεκρή η σύζυγος σερβοβόσνιου καταζητούμενου από τα πυρά ανδρών της EUROFOR

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 18:54
A- A A+

Νεκρή κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUROFOR) στη Βοσνία, έπεσε η σύζυγος σερβοβόσνιου καταζητούμενου από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι η Ράντα Αμπάζοβιτς 46 χρόνων τραυματίστηκε σοβαρά, όπως και ο 12χρονος γιος της, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης του συζύγου της Ντραγκομίρ Αμπάζοβιτς, ο οποίος καταζητείται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία (1992-95).

Η τραυματισμένη υπέκυψε λίγο αργότερα σε νοσοκομείο της πόλης Φόκα όπου μεταφέρθηκε.

«Στη διάρκεια των προετοιμασιών, μαζί με τις δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας, για την επιχείρηση σύλληψης του καταζητούμενου στο σπίτι του, οι δυνάμεις της ΕUROFOR δέχτηκαν και ανταπέδωσαν πυρά, και δύο άτομα μέσα στο σπίτι του Αμπάζοβιτς τραυματίστηκαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής δύναμης, αντισυνταγματάρχης Τζεμ Τόμας.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε το θάνατο της Ράντα από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε από σοβαρά τραύματα στο σώμα της και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της στο κεφάλι και του γιου τους στο στομάχι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή