Ιωνικός και Ήφαιστος «σκότωσαν» τους «Δικέφαλους»

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 20:32
A- A A+

Ο Μαυροκεφαλίδης οδήγησε τον Ιωνικό Νικαίας στην πρώτη νίκη του στην Α1 Ανδρών μετά την επιστροφή στα «σαλόνια», με την πειραϊκή ομάδα να επικρατεί 83-66 του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών. 

O σέντερ του Ιωνικού που ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής «φόρτωσε» το καλάθι της πρώην ομάδας του με 22 πόντους, ενώ ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσε άλλους 16 πόντους. Για τον «Δικέφαλο» ο Σμιθ πέτυχε 18 πόντους και 13 πρόσθεσε ο Μπεστ.

Ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν η ομάδα που «σκότωσε» τον άλλο «Δικέφαλο», αυτόν της Αθήνας. Οι νησιώτες επιβλήθηκαν της Ένωσης με 72-68 και έφτασαν τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι θεωρητικά είναι το αντίπαλον δέος του Παναθηναϊκού απόντος του Ολυμπιακού, έφτασαν τις δύο ήττες σε τρία παιχνίδια. 

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 68-67 με τρίποντο του Λάνγκφορντ 29΄΄ πριν τη λήξη, αλλα με τον ίδιο τρόπο ο Λιτλ έγραψε το 70-68 και ο Πελεκάνος τελείωσε τη… δουλειά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στα 11΄΄ πριν το τέλος. 

Το Περιστέρι έτρεξε επιμέρους σκορ 26-11 στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στο εμφατικό 95-69 επί του Πανιωνίου με καταιγισμό τριπόντων (Σμιθ 4/4, Χάτσερ 4/7, Βασιλόπουλος 3/5) και υποχρεώνοντας τους «κυανέρυθρους» στην τρίτη ήττα τους, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων μετρά τρεις νίκες. 

Ο Ηρακλής επιβλήθηκε στο Ιβανώφειο του Ρεθύμνου με 74-56, έχοντας πρωταγωνιστή τον Χάνλαν (13π., 5 ασ. 1 κλ.) και τον Καββαδά να ξαναπατά παρκέ ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του. 

Κολοσσός και Λαύριο διεκδίκησαν πολύ δυνατά τη νίκη, αλλά την τελευταία λέξη είπαν οι φιλοξενούμενοι, που πέρασαν από τη Ρόδο με 74-73 σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη τους.  Οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 73-71 στα 30΄΄, αλλά τον επίλογο έγραψε το τρίποντο του Ουότσον στα 9΄΄ πριν το τέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις