Πρωτοφανές κύμα ψύχους στην Ασία με δεκάδες νεκρούς

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 16:17
A- A A+

Οι αρχές στην Ινδία προχώρησαν στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στη πρωτεύουσα Νέο Δελχί, καθώς η Ασία δοκιμάζεται από ένα ασυνήθιστα έντονο χειμώνα. Αξιωματούχοι στο πακιστανικό Κασμίρ, ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους -κυρίως από πνευμονία- τις τελευταίες εβδομάδες 47 άνθρωποι.

Στο Νεπάλ,τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν από κρύο, ενώ στη Κίνα περίπου 30.000 βοσκοί αποκλείστηκαν από τα χιόνια στη περιοχή Σιντζιάνγκ(βορειοδυτικά) όπου κατέφυγαν μαζί με τα ζώα τους για μεγαλύτερη ασφάλεια, γράφει η εφημερίδα China Daily.

Στο Μπαγκλαντές, δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φθάσει τους 33 από την περασμένη Πέμπτη.

Στην Ιαπωνία οι χιονοπτώσεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ και είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους περίπου 70 άτομα. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Κyodo, από χθες έχασαν τη ζωή τους επτά, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου χίλιοι.

Στρατεύματα κλήθηκαν για να καθαρίσουν τα χιόνια από τις στέγες των σπιτιών στη πόλη Ακίτα. Η χώρα είχε να αντιμετωπίσει τόσο έντονο κύμα ψύχους από το 1946.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή