Την Κυριακή κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας στο GP της Σουζούκα

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 13:05
UPD:15/10/2019 13:32
REUTERS/HENRY ROMERO
A- A A+

Δεν θα πραγματοποιηθούν κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο στην πίστα της Σουζούκα, καθώς η μάχη για την pole position αναβλήθηκε για το πρωί της Κυριακής (13/10), εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Hagibis.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Formula 1 σήμερα, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου μέρους των ελεύθερων δοκιμών του ιαπωνικού Grand Prix.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου βρίσκεται σε αναμονή του μετεωρολογικού αυτού φαινομένου, που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα χτυπήσει σκληρότερα στην περιοχή του Τόκιο, αύριο.

Η Σουζούκα βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, αλλά οι διοργανωτές του GP, λόγω των ισχυρών βροχών και των αναμενόμενων ανέμων, δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πιλότων και των οπαδών, πολλοί από τους οποίους έστησαν ήδη τις σκηνές τους γύρω από την πίστα.

Έτσι, αποφάσισαν να ακυρώσουν το προγραμματισμένο πρόγραμμα του Σαββάτου, μεταφέροντας τις κατατακτήριες δοκιμές το πρωινό της Κυριακής. 

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 10:00 τοπική ώρα (στην Ελλάδα θα είναι 04:00), ενώ η έναρξη του αγώνα προγραμματίζεται για τις 2:10μμ (08:10 ώρα Ελλάδας), πάντα την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία η μετάθεση των δοκιμών την Κυριακή, λόγω κακοκαιρίας, δεν είναι κάτι νέο: αυτό έχει ήδη συμβεί το 2004 και το 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις