Τραμπ: Προσπαθώ να τερματίσω τους «ατελείωτους πολέμους»

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 20:31
UPD:20:48
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

«Η Τουρκία σχεδίαζε για πολύ καιρό να επιτεθεί στους Κούρδους. Αυτοί πολεμούν αιώνια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας για ακόμη φορά την Τουρκία με οικονομικές κυρώσεις.

«Δεν έχουμε στρατιώτες, ούτε Στρατό οπουδήποτε κοντά στην περιοχή της στρατιωτικής επίθεσης. Προσπαθώ να τερματίσω τους ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Μιλώ και στις δύο πλευρές», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κάποιοι θέλουν από εμάς να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε από την αρχή έναν καινούργιο πόλεμο. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ, αφήστε τους Κούρδους να πολεμήσουν τις δικές τους μάχες (ακόμη και με την οικονομική μας βοήθεια). Εγώ λέω, να πληγεί η Τουρκία πολύ σκληρά οικονομικά και με κυρώσεις αν δεν τηρήσουν τους κανόνες! Παρακολουθώ προσεκτικά», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Nωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, υπό το βάρος της ευθύνης που του καταλογίζεται για ό,τι επακολουθήσει, αναγνώρισε ότι του αρέσουν οι Κούρδοι, αλλά υποβάθμισε το χρέος στους πρώην συμμάχους ενθυμούμενος ότι «δεν βοήθησαν τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε στη Νορμαδία».

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή