Ιταλία και Βρετανία καταδικάζουν την τουρκική εισβολή στη Συρία

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 19:22
UPD:19:24
REUTERS/TONY GENTILE
A- A A+

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Άγκυρας να στείλει στρατεύματα στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε νωρίτερα ότι η επίθεση της Τουρκίας είναι «απαράδεκτη» και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της.

Την ίδια ώρα η Βρετανία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης και μπορεί να υπονομεύσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι μίλησε με την Άγκυρα «για να εκφράσει την απογοήτευση της Βρετανίας και την ανησυχία της για την στρατιωτική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία και για να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση».

«Η επέμβαση δημιουργεί τον κίνδυνο για μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση και υπονομεύει την προσήλωση στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή