Επίτιμος διδάκτορας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 22:55
UPD:23:00
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμήθηκε απόψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νέο Αμφιθέατρο της Σχολής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, όπου μαζί με τον προπονητή και πρώην αρχηγό της Εθνικής μπάσκετ, τιμήθηκε και η πρόεδρος του European College of Sport Science (ECSS), καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Birmingham, Τζόαν Ντούντα (Joan Duda).

Όπως υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, αμφότεροι με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων.

Η προσφώνηση των τιμώμενων έγινε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο την αρμονική του σύνδεση με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και την αριστεία σε όλα τα επίπεδα: στη διδασκαλία, την έρευνα και την συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στην Τζόαν Ντούντα, ο πρύτανης τόνισε: «Η καθηγήτρια Ντούντα είναι μια από τις πιο αναφερόμενες βιβλιογραφικά ερευνήτριες στις αθλητικές επιστήμες, με πάνω από 300 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και δύο βιβλία δημοσιευμένα και περισσότερες από 32.000 παραπομπές».

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης», συνέχισε ο  κ. Μαμούρης, «είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός και η ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και Εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής».

Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση, δήλωσε: «Έχοντας το καπέλο του ακαδημαϊκού αλλά και του ανθρώπου του αθλητισμού, μπορώ να καταλαβαίνω πόσο μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη τον αθλητισμό»

Και πρόσθεσε: «Όσο εξελίσσονται οι γνώσεις στον αθλητισμό, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να συνδυάσουμε. Και το νέο, η καινοτομία, είναι πλέον στο να συνδυάζεις πράγματα, όχι να "σκάβεις" αποκλειστικά στο αντικείμενό σου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις