Τραμπ: Κακή ιδέα η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 21:13
UPD:10/10/2019 00:05
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Τετάρτη «κακή ιδέα» τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες.

«Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε, για μια ακόμη φορά, πως θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία, αν η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εξοντώσει τον εκεί κουρδικό πληθυσμό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ανησυχεί πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξοντώσει τους Κούρδους, ο Τραμπ απάντησε: «Θα εξοντώσω την οικονομία του, αν αυτό συμβεί».

Τέλος, ο Τραμπ ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη Συρία, θα συνεχίσουν να είναι αιχμάλωτοι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή